Historie - Vznik The Paid

Vznik je dost urcito neurcity, kazdopadne to vsetko zacalo v Kine OkO, kde sa chlastajuci Slepy Pes zamilovany do barmanky, stretol s Petrom Rockerom-frajerom druhej barmanky, a padli si obaja do oka. Zacali spolu jamovat sposobom "nemusim nic hovorit a on to spravi automaticky=telepaticky" a z toho mali ohromnu radost. Velmi dobre si spominam na nadherny podvecer, podnapily na sracky na ulici s gitarami, so songom pre vsetkych okoloiducich "Another People Coming". A takto to fungovalo priblizne dva roky. Pocas dlheho obdobia sa objavil dalsi clovek na scene - Saku Konju=Pista. To este netusil aka bude jeho buducnost, a Slepy pes si aj s Pistom obcas zabrnkal. Potom si obcas zabrnkali vsetci traja (na gitarach) a kratko nato prisiel Peter s navrhom ze Bubenik ktorych pred niekolkymi rokmi zavesil palicky na klinec, dostal opat chut hrat. Dali sme spoznavacieho dzojnta, vela pivo, jednu nevinnu spoznavaciu skusku. Bubenik Cenda sa do kapely zamiloval a kapela sa zamilovala do bubenika. Od tohoto momentu mozeme teoreticky datovat VZNIK - cca NOVEMBER 2007.

Samozrejme Vyskytol sa maly nedostatok - nadbytok gitaristov, takze prisiel vyznamny prevrat v Pistovom zivote, povedali sme mu, ze bude hrat na basu. Bol to zazrak, chytil do ruky basu, a bolo jasne, ze sa narodil v znameni basy. A vsetko bolo pripravene ... takmer vsetko :) , este bolo treba najst dobru skusobnu za dobre prachy. Da sa povedat ze prvou skusobnou boli Skusobne na zizkove (max dve skusky) ,ale prvou dost vyznamnou skusobnov bola skusobna u Georga "na Lihovare" ,kde sme pozdejsie nahrali 7 skladieb.

Ked spominam Georga z Lihovaru, bol to on kto vymyslel nazov kapely ThE Paid, (sice o tom nevedel). Ako to vlastne bolo? V prvom rade , kto je George? George je tipek velmi zvlastny, ako mlady odisiel do statov na uz neviem kolko vela rokov, zarobil tam nejake prachy a z nich po navrate dal do kopy skusobne na lihovare. Zrejme dost fetuje a pije, ale i tak je to vcelku mily, trochu rozhadzany,velmi uponahlany chalan, ktory prave vdaka tomu vsetkemu casto krat pouziva anglicke vyrazy. Dodatocne sme si v zaciatkoch hovorili Street, ale bol to len docasny nazov a pozdejsie vyslo najavo, ze s takym nazvom aj tak uz kapela existuje. Avsak raz ked sme mali Georgovi zaplatit prvu mesacnu splatku, sa nas opytal ako sa volame, my sme na rychlo v rozpakoch odpovedali Street, a on nato odpovedal s velmi super sfetovanym hlasom a anglickym prizvukom Street PAID ! a poznacil si to do kalendara. Povedal to tak srandovnych sposobom ze nam to ostalo v hlavach a neskor z tejto nevinnej prihody vznikol aj nazov kapely ThE Paid.

Podmienky na Lihovare boli dost ostre, takze prisiel presun na Zbraslav do garaze a tu sa uz zacala varit ozajstna hudba. Kazdu skusku vypotime minimlane bednicku piva :) Za ani nie tri mesiace, sme zmastili prvy, historicky (podla mascota najlepsi) koncert v podniku EXIT 12.1.2008. Koncert sa podarilo zaznamenat a pripravuje sa limitovana edicia 100 kusov DVD s kvalitou video zaznamu z fotaku,ale no a co, je to tam. Po tomto koncerte sa namotal velmi dolezity clanok Zvukar - Venca. Nesledovali veeelke plany, ku hviezdam do neba. Zatial sme na zemi :) Cas ukaze ako sa nam bude spolupracovat. Zvukarina ho naozaj bavi, a skusenosti v novej firme mozu podstatne ovplivnit nahratie prveho pripravovaneho alba a buducnost nas vsetkych. Okrem zvukara kapelu doplnil tiez velmi dolezity clanok Mascot a fotograf kapely - Katka. Vdaka sice nie-kvalitnym studiovym nahravkam z Lihovaru , sa nam podarilo zorganizovat niekolko koncertov, (mimochodom aj v sobotu mame jeden) , a po pol roku mame material na prvy album Together. Uvidime ako to dopadne s Nahratim....zatial nato niesu financie=hlada sa riesenie alebo dobra dusa....

Nas zvukar Venca, je pracovne a karierovo motivacne natolko vytazeny, ze uz nemoze dalej snami aktivne spolupracovat. Nastal cas, ked surne hladame zvukara, ktory by sa stal clenom nasej bandy, Cloveka ktory by bol nasim hlavnym clankom, ktory by nas zvucil pre radost a nie pre peniaze, ktory by nam pomahal , ktory by nas viedol. Hladame zvukara ktory miluje hudbu.

Po cca jednom roku , po trochu komplikovanom porode , ma rodinka ThE Paid noveho clena - spevacku / vokalistku / srdcom rockerku a hipisacku Moniku. Takze pracujeme dalej na starych a novych veciach.

Zacal sa rok 2009, a kapela nenechava nic na nahodu a 6.Marca 2009 odstartuje nahravanie prveho dlhoocakavaneho albumu "Together" v studiu UnicornStudios v Prahe, ktory bude odrazovym mostikom do pripravovanej Tour v maji 2009.

No comments: